Abstracte animaties bij Die Schöpfung van J. Haydn op 12 en 14 mei 2017

Op 12 en 14 mei 2017 wordt onder leiding van Martin Kuijlenburg Die Schöpfung uitgevoerd. Bij dit concert heb ik beeldmateriaal verzorgd. Ik heb 9 abstracte animaties gemaakt die tijdens de aria’s vertoond zullen worden. Ik heb de animaties zoveel mogelijk in harmonie met de muziek gemaakt waarbij ik zowel de muziek als de tekst als inspiratiebron heb gebruikt. Ik heb gebruik gemaakt van mijn eigen beeldtaal voor een abstracte interpretatie bij de aria’s. Daarnaast maak ik gebruik van houtsnedes van Julies Schnorr van Carolsfeld (1794 -1872) die in 1860 prachtige bijbel-illustraties heeft gemaakt. (Deze illustraties zijn naar mijn weten vrij van rechten vanwege de leeftijd en zijn daarom onderdeel van het publieke domein).  Details uit deze houtsnedes zijn te zien bij de recitatieven en fungeren als “plaatje bij het praatje”.

Vrijdag 12 mei Grote Kerk in Driebergen om 20.00 uur

Zondag 14 mei Xaveriuskerk in Amersfoort om 15.30 uur

Kaarten kan je bestellen bij www.zingis.nl