Installatie op Parklicht 2018

PARKLICHT – Lichtkunst in het Oosterpark

Woensdag 14 t/m zondag 18 november 2018 van 18.00 tot 23.00 uur | Oosterpark, Amsterdam | Gratis toegang

Samen met Ingrid Roos ben ik uitgenodigd om een installatie te maken voor Parklicht. Vorig jaar was mijn oog gevallen op een prachtige architectonische locatie in het park. Tot mijn vreugde kregen wij nu de gelegenheid om op deze spannende locatie een installatie te maken waar de lichtobjecten van Ingrid en mijn lichttekeningen samen kunnen komen.

Uit het persbericht:

Voor het tweede jaar op rij presenteert Stichting Polderlicht Parklicht, een tentoonstelling van lichtinstallaties, -sculpturen en -projecties, verspreid over de noordelijke helft van het Oosterpark. De kunstwerken staan opgesteld langs paden, in het groen, in het water en in of op gebouwen. Trefwoorden: eigenzinnig, abstract, geometrisch, ingetogen, verstild.

Lichtkunst

Parklicht toont hedendaagse lichtkunst. Verreweg de meeste kunstwerken zijn speciaal voor de gelegenheid bedacht en uitgevoerd. De kunstenaars maken daarbij gebruik van zowel eigentijds LED- en laserlicht als van meer ‘ouderwetse’ materialen als neon en overheadprojectoren. Alle werken zijn gebaseerd op het gebruik van wit licht of blacklight, zezijn vrijwel allemaal non-figuratief en ze maken geen van allen geluid. Elk kunstwerk gaat een visuele en/of inhoudelijke ‘relatie’ aan met een aspect van het Oosterpark en/of één van de markante gebouwen die er staan. Uitleg wordt niet of nauwelijks gegeven: de kunstwerken spreken in principe voor zichzelf.